2. El araba fiyatlarına bir zam daha!

İkinci el araç almak isteyenlere kötü haber geldi. Bayram önü olması ve talebin karşılanamaması gerekçeleriyle ikinci el araba fiyatlarına bir zam daha geldi.

OTOMOBİL 30.07.2020 12:15:00 0
2. El araba fiyatlarına bir zam daha!


2. ELE TALEP ARTTI, BİR ZAM DAHA GELDİ

 Korona virüs salgını sürecinde sıfır araç üretimi neredeyse durma noktasına gelmişti. Ardından sürecin normalleşmesi ile otomotiv sektörü yeniden üretime başladı. Sıfır araç almak isteyenlerin sayısı rekor kırarken kredi destek paketine başvuranlarda da rekora ulaşıldı. Talebe yetişemeyen şirketler siparişleri ertelemek zorunda kalınca vatandaşlar çareyi 2. el otomobil almakta buldu fakat sıfır araçlar ve ikinci el araçlar için de kredi paketinin açıklanması sonrası ikinci el araç fiyatları daha da arttı.

 OTOMOTİV BAYİLERİ SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar otomotiv bayilerine gidiyorlar fakat yaşanan yoğunluktan dolayı çoğu firma Eylül-Ekim ayına kadar sipariş alınamayacğını belirtiyor. 

2. EL ARABALAR ARTIŞA GEÇTİ

 Firmalar sıfır araç yetiştirmekte zorlandıkları için vatandaşlar 2.el arabalara yöneldi. Bu durum ise araç fiyatlarının artışa geçmesine yol açtı. 1 ay önce 207 bin TL 'ye alınan sıfır bir araç , şimdi ikinci el araç alım satımı sitesinde 240 bin TL 'ye satılıyor.  

BAYRAM DA FİYATLATI ETKİLEDİ 

Fiyatların artmasında bayramın etkileri de görüldü. Bayram öncesi araçlarını satanlar ek zam yaptı ve ikinci el araçta fiyatları daha da yükseltti. 

 KASIMA KADAR ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! YÜZDE 15 ZAM GELECEK 

Galerici Ahmet Yurtlu, pandemi sürecinin fiyatları çok etkilediğini, ikinci elde fiyat artışının daha devam edeceğini söyleyerek, "Pandemi sürecinde de araç kiralama şirketlerinin de işlerinde ciddi manada düşüş oldu. Yurtdışından uçaklar gelmedi, rezervasyonlar iptal oldu. Durum böyle olunca araç kiralama firmaları da kendilerini biraz revize ettiler ve araç alımı yapması gerekenler yapmadı. Bundan dolayı şuanda kiralama firmalarındaki ekonomik arabalar aylık 6 bin TL civarında veriliyor. Durum böyle olunca oradan da bir sıkıştırma oldu. Kiralama fiyatları artınca araç kiralamayı düşünen insanlarda araç almaya döndü. Onun da bir sıkışıklığı var. Kasım gibi piyasanın biraz daha oturacağını, fiyatlarının belli bir seviyede netleşeceğini ve fiyatların o şekilde devam edeceğini ön görüyoruz. Kasım'a kadar da kısa vadede araba almayı düşünenlerin de çabuk davranmaları gerekiyor. Çünkü piyasa, yüzde 15 gibi bir artışın olacağının sinyallerini veriyor" dedi.
 


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ