15 Temmuz gecesini anlatırken gözleri doldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz gecesi yaptığı görüşmeyi anlatırken sesi titreyen Hande Fırat duygusal anlar yaşadı.

GÜNDEM 16.07.2023 10:21:00 0
15 Temmuz gecesini anlatırken gözleri doldu

15 Temmuz gecesi FETÖ’cüler darbe girişiminde bulunduğunda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmişti. Ondan gelecek talimat beklenilirken görüntülü görüşmeyle konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci Hande Fırat’ın bir televizyon kanalının canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FaceTime ile görüştü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan milleti meydanlara davet etti.

Daveti üzerine milletin sokaklara inmesiyle darbe girişimi geri püskürtüldü. 

Tam 7 yıl geçti

O gece yaşadıklarını anlatırken duygularına hakim olamayan Fırat, ihanet gecesini titreyen sesiyle anlattı, gözleri doldu.

Hande Fırat, “Haberi aldığımda benim kızım 11 yaşındaydı, evdeydik. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Bir gazetecinin arayabileceğini herkese arayarak bilgi almaya çalışıyorduk. FETÖ'cüler tarafından yapılan bir darbe girişimi olduğunu öğrendik. Hasan Doğan'ı aradım, iyi olduklarını söylediler. Açıklama yapacaklar dendi, kimsenin haberi yok kimse açıklama girmiyor. Kızım "Anne ne oluyor diye ağlamaya başladı, darbe ne demek, ölecek miyiz?" dedi. Bir şey olmayacak dedim ve ofise geçtim” dedi.

"Ben hayatımda böyle bir sarsıntı görmedim"

Gazeteci Hande Fırat, “Genelkurmay'ın önünde izli mermiler atıldı insanlara. MİT'e ateş açıldı. Özel kuvvetler bombalandı. Orası bombalandığında ben hayatımda böyle bir sarsıntı görmedim. Bütün ekibi aşağı indirdim. Orada ne kadar kalacağımızı bilmediğimiz için su alın yanınıza dediğimi hatırlıyorum” şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra Binali Yıldırım bizi arayarak uyardı

Hande Fırat “Yayın bittikten sonra sarsıntılar bitmedi, daha da arttı. Sayın Cumhurbaşkanı konuştuktan sonra bizlerin sessiz telefonları zangır zangır çalıyor. Bağlanmak isteyen siyasetçiler arıyor, Cumhurbaşkanı'ndan sonra. 00.24'tür Sayın Cumhurbaşkanı'nın yayını. Sayın Binali Yıldırım aradı: "Aman dikkat et hedef haline geldiniz" dedi. Hemen sonra inanılmaz bir uçak sesi. İstanbul'daki görüntüler gelmeye başladı. Meclis bombalandı. Sonrasında biz aşağı indik. Tabi birçok arkadaşımız ailelerinin yanına gitmek istedik gönderdik. Garaja indik. Geceyi böyle geçirdik, yukarı çıkıp yayın yapıp tekrar aşağı indik gece böyle geçti. Kızım aradı beni 'Anne seni öldürecekler ne yapıyorsun sen?' dedi.”

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM