100 bin kişiye müjdeli haber! İzin süresi uzatılıyor

Corona virüsü salgını kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlüler izne gönderilmişti. Bu izinlerin tekrar uzatılması amaçlanıyor. 15 Nisan'dan bu yana izinli sayılan hükümlülülerin izinleri 30 Kasım'da sona erecek.

GÜNDEM 20.10.2020 15:12:00 0
100 bin kişiye müjdeli haber! İzin süresi uzatılıyor

İktidar Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir teklif sunuldu ve bu teklif ile corona virüsü salgını şartlarından dolayı izinlerin tekrar uzatılması hedeflendi.

Bu teklif kapsamında izinler 31 Ocak'a kadar uzatılacak. Ayrıca ağlık Bakanlığı'nın önerisiyle Adalet Bakanlığı tarafından 3 kez 2'şer ay uzatılabilecek. Hükümlüler 15 Nisan'da izne gönderilmişti ve bu izinlerin uzatılması gündeme geldi. 

3 KEZ İZİNLERİ UZATILABİLECEK
TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifte, açık cezaevindeki mahkümların izinlerinin 31 Ocak 2021'e kadar uzatılması öngörülüyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı her seferinde 2 ayı geçmemek üzere 3 kez izinleri uzatabilecek. Bu durumda 15 Nisan'da izne ayrılan açık cezaevindeki mahkümların önemli bir kısmı cezalarını izinde bitirmiş olacak.

100 BİN KİŞİ YARALANMIŞTI 

 
AK Parti ve MHP'li vekillerin imzasıyla yasalaşan infaz Düzenlemesi kapsamında mahumlar izne çıkarılmıştı ve izinler tekrar uzatılıyor. Bu düzenleme 15 Nisan'da yürülüğe girmişti ve bu düzenlemeden yaklaşık olarak 100 bin kişi yararlanmıştı. 
Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nın önerisiyle Adalet Bakanlığı 3 kez ikişer ay izinleri uzatırken, 30 Kasım'da bu sürede doluyor. Koronavirüs şartlarının devam etmesi ve izindeki mahkümların tekrar cezaevine çağrılmasının zor olmasından dolayı AK Parti izinlerin uzatılması için yeni bir teklif hazırladı.

2 AYI GEÇMEMEK ÜZERE UZATILABİLECEK
Sözcü'den Bünyamin Güler'in aktardıklarına göre AK Parti'li vekillerin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife göre, kapalı cezaevinde bulunup, açık cezaevine geçmeye hak kazananlar ile doğrudan açık cezaevine giden hükümlülerin izinli sayılmalarına ilişkin süre 31 Ocak 2021 tarihine uzatılıyor.

Salgının devam etmesi durumunda Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 3 kez uzatılabilecek. Böylelikle salgının sürmesi durumunda izin süresi 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılabilecek.


GÜNDEM
1

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

3

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

4

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

5

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

ASAYİŞ